Wednesday, September 21, 2011

Raspberry cake

Hello my sweet berries!
Happy birthday, boyfriend!

Ingrediente:
300g faina
3 lingurite praf de copt
200g zahar
1 pachet zahar vanilat
Coaja rasa de la o lamaie
3 oua
150 ml ulei
150 ml apa minerala
Ingrediente crema:
1/2 borcan gem de zmeura                                    

400ml frisca                                   
1 pachet intaritor de frisca                                      
2 pachete zahar vanilat 
Ingrediente decorare:
zmeura 
2 pachete tort gelee
500ml suc de mere
Finetti sticks

Mod de preparare: 
  • Incingeti cuptorul la 180 grade.
  • Cerneti faina si praful de copt intr-o strecuratoare.
  • Amestecati-o cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
  • Adaugati incet ouale, uleiul si apa minerala si amestecati totul intr-un aluat omogen.
  • Intindeti-l apoi pe o tava tapetata in prealabil cu unt.
  • Coaceti 20 de minute, apoi lasati sa se raceasca.
  •  Amestecati gemul de zmeura cu 200g frisca lichida. Bateti cealalta jumatate de frisca impreuna cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca si adaugati-o peste compozitia facuta mai sus.

  • Intindeti crema pe blat si puneti la rece, circa 2 ore.
  • Spalati zmeura si lasati-o sa se scurga. Pregatiti glazura amestecand pliculetele de tort gelee cu 3 linguri de zahar pudra si sucul de mere, apoi dati la fiert pentru un minut.
  • Puneti zmeura deasupra cremei si stropiti cu glazura. 

  • Ornati tortul cu Finetti sticks si e gata pentru servit. Pofta buna!
    Much love

    No comments: